Malzemeler:
- 1 lt süt,
- 6 oda sıcaklığında yumurta,
- 1 bardak toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 5-6 kaşık su,
- Karamel için çelik tabanlı bir tavanın içine şekeri koyun ve sallayarak şekerin yayılmasını sağlayın.
- Suyu gezdirerek şekerin üzerine dökün tavayı sallayarak şekerin erimesini bekleyin.
- Karamel yaparken kesinlikle içine kaşık sokmayın.
- Kısık eteşin üzerinde kehribar rengi alıncaya kadar kaynatın. Şeker eriyinceye kadar ocakta tutun. Yaklaşık 10-11 dakika sonra hazır olacaktır. Dereceniz varsa 170-175 derece oluncaya kadar ateşte tutun. Biraz daha acı severseniz biraz daha fazla ocakta tutabilirsiniz.
- Krem karamel yapacağınız kabın dibine sürün. (silikon kapsül veya sufle kapları)Bu işi karamel donmadan çabuk yapmalısınız. Çelik tabanlı tavada yapıldığında acele etmeye gerek yok, geç donacaktır.
- Krema için sütü kaynatıp ılınmasını bekleyin. Geniş bir karıştırma kabının içine vanilya, şeker ve yumurtaları alıp çırpma teli ile yavaşca çırpın. Üzerine ılınan sütü ekleyin.
- Diplerine karamel koyduğunuz kaplara paylaştırın, içinde sıcak su bulunan kenarları yüksek fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin. Üzerleri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için içlerine bıçak sokup bakabilirsiniz. Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Buzdolabında 1 gece veya 7-8 saat beklettikten sonra tabağın kenarlarını bıçak ile kazıyıp servis tabağına ters çevirin.
- Servis tabağına aldıktan sonra fındık, limon rendesi ve çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder