9 Ocak 2012 Pazartesi

BOL FINDIKLI VE YAĞSIZ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI



MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER:)))

beni merak ettiniz mi?? çok merak ediyorum,acaba SUSAMCOREKOTU nerelerde? neden tarif yayınlamıyor? başına bir şey mi geldi? diyen oldu mu ki???

Uzun süredir blogumu güncelleyemedim çok üzgünüm:( sağlık sorunlarımın artmasından dolayı hem oldukça sıkıntılı günler yaşıyorum hem de blogumla ilgilenemedim maalesef:( ALLAH cc tüm hastalara şifa versin inşallah


bu kadar aradan sonra daha önce yapmış olduğum tatlımı paylaşmak istedim,tatlımız hepimizin bildiği çakma tavuk göğsü ancak içinde hiç yağ kullanmadım yağ yerine omega 3 bulunan fındık kullandım:)

malzemeler:

1 su bardağı un,

1 su bardağı şeker,

1 litre süt,

1 su bardağına yakın kıyılmış fındık,

vanilya

unu tencereye koyup kısık ateşte unun kokusu gidene kadar kavurdum,

sütü ve şekeri azar azar ilave edip çırpıcı ile topak kalmıyacak şekilde karıştırdım,

kıyılmış fındıkları kavrulmuş olduğu için son zaman ekledim,şayet çiğ fındık olsaydı un ile birlikte kavurmak gerekir,

vanilyayı ilave edip ocağı kapattım mikserle çırpttığım tatlıyı içini ıslattığım cam fırın kabına boşalttım,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder