3 Ocak 2012 Salı

Bademli Ay Kurabiye

Bademli Kurabiye
Aslında ismine bademli izgün kurabiyesi yazacaktım:)Çünkü bu kurabiyeler yeni yıl sepeti ile İzgün'e gittiler...O akşam keyifsiz olduğum , unu biraz fazla kahverengileştirdiğim ve tadınada bakamadığım için aslında sepete koymayacaktım ama eşimin beğenmesi sonucu sepetteki yerlerini aldılar.

Bademli Ay Kurabiye

100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tatlı badem
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
3-3,5 sb un(1,5 su bardağı kavrulacak)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı+4 yemek kaşığı pudra şekeri








1,5 su bardağı unu teflon tencereye alın ve kısık ateşte yağsız olarak rengi pembeleşene kadar kavurun.Diğer yanda bademleri kavurup robotta iri olacak şekilde çekin.

Tereyağ,sıvıyağ,vanilya,kabartma tozu,ılınan kavrulmuş un ,nişasta,2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1,5 su bardağı beyaz unu iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar un ilave edin.

Tezgaha bir miktar pudra şekeri serpin ve hamuru yarım santim kalınlığında açın.Bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın.Yuvarlakların kenarını yine çay bardağı ile çıkarın ,ay şekli elde edeceksiniz.

175 derece ön ısılı fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz kurabiyelerin üzerine soğuduğunda 4 yemek kaşığı pudra şekeri eleyin.


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder