MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
cevziiçi
tarçın
YAPILIŞI:
Öncelikle küçük bir tencerede süt ,vanilya ve şekeri karıştırarak ısıtın.Diğer tarafta yağı tencereye alın eritin unu katıp karıştırarak kavurun.Rengi koyulaşıp kahverengine dönünce ısıtılmış şekerli sütü yavaş yavaş karıştırarak una ekleyin.Hızlı hızlı karıştırınki topak olmasın.Sütünü çekip kaşığa yapışmayacak kıvama gelince altını kapatıp tencerenin ağzını peçeteyle örtüp 15 dakika dinlendirin.Kaşıkla şekil verip servis tabağına dizin tarçın ve cevizle süsleyin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder