Günler günleri kovalıyor. Arasımızın kırkını da uçurduk çok şükür...Artık dışarıya çıkmak benim için daha pratik bir hal almaya başladı. Çoğunuzun bana yorumlarınızda belirttiğiniz gibi insan her şeye alışıyor.Artık Müge 5 dk da sokakta :)
Mutfakla da aram fena değil, zaman zaman kendime bir boşluk yaratıp bir yumurtayı sütle çırparcasına girişiyorum kek, börek işlerine :)
Elmalı Keki de yine tebriğe gelen arkadaşlarıma yapmıştım, yapımı pratik ve lezzetli bu tarifi denemek isteyenlere buyurun malzemeler ....
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet elmanın rendesi
- Üzeri için 2 adet elma
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un (daha alırsa ilave edilmesi gerekir)
Yapılışı:
- Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
- Yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Kıvamına gelen karışıma tarçın, kabartma tozu, süt ve sıvı yağı ekliyoruz ve bir müddet daha çırpıyoruz.
- Elma rendesini de kattıktan sonra unu ekliyoruz. (Kaşıktan koyu kıvamda akan bir karışım olması gerekiyor, ilave un koymanız gerekirse bir iki kaşık daha ekleyebilirsiniz)
- Borcamı ya da kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlıyoruz.
- Kek harcımızı kalıba döküp üzerine dilimlenmiş elmaları dizerek fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 35-40 dk sonra kürdan testi yaparak pişkinliğini kontrol ettikten sonra fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder