malzemeler 2 tepsi icin
- yarim kilo un
- yarim yas maya
- 1 tatli kasik tuz
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tutam toz seker
- Ilik su
üzerinin malzemesi
- taze ismanak 1 tutam kadar
- 1dis sarimsak
- 1 su bardak domates suyu
- 3 yemek kasik ay cicek yag
- 2 tane kuru sogan
- 6-7 yaprak fesleyen yapragi
- 1 tatli aksik tuz
- 2 su bardak kadar kasar peyniri
hazirlanisi
- Hamurunuzu ilik su ekleyere yugurun yumusak bir hamur olmali .
- Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
- Sarimsak ve Soganin kabugunu soyup Rondodan gecirtin.
- Domates suyu ,tuz ,aycicek yag ,taze feslegen nide soganlarin yanina katip devam ronda ile kiyin yani sos haline gelsin.
- Kasarinizi rendeleyin.
- Hamurunuz ``dan 2 tane beze cikartin.
- Tepsinizi yaglayin ve bezeyi elinizle acin ben firin tepsisi kullandim.
- Sosunuzdan hertarafina kasikla bolca dökün.
- Kasar peynirini sosun üzerine dökün.
- Ve yikayip suyu süzülmüs ispanakalri dograyin pizzanin üzerine .
- Bu tarif den 2 firin tepsisi pizza cikiyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder