EV YAPIMI NEFİS DÖNER
Selamlar arkadaşlar bir süre önce becerekli bacım Cahidemden aldığım döneri yaptım biz ailecek çok beğendik tarifi aynen kopyalıyorum. - 1 kg. dana antrikot veya koyunun but kısmından
- 150 gr. kuyruk yağı(Ben kuyruk yağı yerine sıvıyağ kullandım
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber,tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
- Ben yeni bahar ve pul biber kullanmadım.
Döner nasıl yapılır?- Etinizi kasaba ince olarak dilimletin.
- Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.
- Zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın. Bu aşamada kesinlikle tuz atmayın ki et sertleşmesin.
- Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle yoğurur gibi yapın ve aynı kabın içinde bırakın.
- Üzerine strech film gerip, bir gece buzdulabında bekletin.
- Ertesi gün sabah, ben orta boy şeffaf çöp poşetlerinden kullandım. Bu poşetin alt kısmını kesip açın.
- Terbiye edilmiş eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin.
- Sıkıca rulo şeklinde sarın.
- Ya 3 saat kadar dondurucuda bekletip daha sonra, veya ne zaman pişirecekseniz 1 saat önceden dışarı çıkarıp ince ince dilimleyin.Fakat hepsini birden dilimlemeyin. Pişireceğiniz kadarını kesin. Çok miktarda tavaya koyarsanız sulanıyor özelliğini kaybediyor.
- Kuyruk yağını küçük doğrayın.Eti kaç seferde pişirecekseniz o kadar parçaya ayırın ve her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
- Mayalı tarifide uzun bir zaman önce yapmıştım tarif yine sevgili Cahidemden,hepinize gönlünüzce geçireceğiniz mutlu hafta sonu dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder