küçük bebeğimin mayısın 24ü doğum günüydü yol yorgunluğundan dolayı o gün birşey yapmadık ve hafta sonuna bıraktık, aile içi küçük minicik bir partiyle kutladık..
kızıma sade ama bir okadar da zarif pasta yaptım.. birde pratik:)
tatildeyiz ya ondan:) pratik pratik tarifler:)
malzemeler
1 paket hazır sade pandispanya
1 paket pasta kreması
250 gr çilek
yan kaplaması için çikolata kırıntıları
üzerine çikolatadan harfler
Gerisi malum:) pandispanya sütle ıslatılır, tarifine göre hazırlanan krema ara kata yayılır üzerine doğranmış çilek yerleştirilir kalan kremayla kaplanır ve süslenir:)
patatesli çiğ köfte
tek kelimeyle "harikaa"
malzemeler
2,5 su bardağı ince bulgur
4 büyük haşlanmış patates
1 demet ince kıyım maydonoz
1 demet ince kıyım taze soğan
2 ym kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağ
kimyon
pulbiber (salçanın acılığına göre ayarlanır)
tuz (salçanın tuzuna göre ayarlanır)
karabiber
hazırlanışı
Bulguru 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın suyu çeksin ve kabarsın. Haşlanmış patatesleri ezin. Salçayı, yağı, baharatları ve patatesi bulgura ekleyip özleşene kadar yoğurun. İnce kıyım yaşilliğide ekleyip karıştırın çiğ köfte gibi sıkarak şekil verin yada benim gibi yuvarlayın, kıvırcıkla servis yapın.
hemen yan komşumun (ahhh Türkiye'm her şeyin güzel) bahçesinden taze taze topladığım asma yaprağından yaptığım zeytinyağlı sarmalar
çocuklar için düşündüğüm bol smartisli çikolata soslu kek
tamamen doğaçlama oldu ama çok da güzel oldu:)
malzemeler
5 yumurta
1 kupa yoğurt (büyük kulplu kahve fincanı)
1 kupa sıvıyağ
3,5 kupa un
4 ym kaşığı kakao
1 kupa şeker
2 pk vanilya
2 pk kabartma tozu
hazırlanışı
Yumurtaları şeker, vanilya ile beraber krema olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri de ekleyip çırpın. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyin. Yağlanmış (30 cm.lik derin tepsiydi) tepsiye dökün 200C fırında pişirin.
1 paket çikolata sosunu tarifine göre hazırlayın ılıkken kekin üzerine döküp yayın (keki bir kaç yerinden delerek sosu içine çekmesine yardımcı olun:) servise yakın smartisleri minik şekelemeleri serpin. Benim bonibonlarım biraz eridi servise yakın dökseydim çok daha şirin olurdu..
semizotlu çoban salata
uygun olurmu diye düşündüğüm, ama en çok beğenilen lezzetlerden oldu..
bir bağ semizotunun sadece üst yaprakları (geri kalan kısımları yemek oldu)
domates, salatalık, sivribiber, tazesoğan
sos içinde; limon, yeytinyağ ve tuzdan oluşmuş nefis, sağlıklı ve hafif bir salata
tepside dilim kadayıf
özellikle ben çok beğendim, misafirlerimde...
malzemeler
500 gr kadayıf
250 gr margarin tereyağ karışımı
Yağları eritin kadayıfları geniş bir kaba alın ve üzerine dökün. karıştıra karıştıra kadayıfa yağı yedirin elinizlede çeke çeke küçük parçalara bölün. Kadayıfı iki eşit parçaya ayrın. (bu ölçü yuvarlak borcama denk geldi) Tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin 200 gr iri çekilmiş cevizi serpin kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. üzerine içine girebilecek tepsiyi yerleştirin onun üzerine ağırlık koyun. Ben 19lt.lik su damacasını yerleştirdim. 5-6 saat bu şekilde bekletin kadayıflar iyice ezilsin incelsin. Vakit varsa akşamdan yapıp sabaha kadar bekletebilirsiniz. 180C fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Dilimleyin.
şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Su ve şekeri karıştırın kaynama noktasından sonra 20 dk. pişirin bir kaç damla limon suyu akıtın 5 dk. daha kaynatın ocaktan alın.
Soğumuş kadayıfın üzerine bir kaç dakika havalandırdığınız şerbeti dökün.
ayrıca soframızda kıymalı soğanlı böreğimiz birde peynirli böreğimiz vardı..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder