Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 250 gram tere yag
- 2,5 su bardak cekilmis ceviz
- 3 su bardak su
- 3 su bardak toz seker
- 4-5 damla limon
- Serbetimizi ilk önce kaynadıktan sonra ilik olmali baklavanin üzerine dökerken .
- Baklava hamurunu 15 -20 dakika önce buz dolabindan cikartin.
- Hamurun yarisini tepsiye düzgünce koyun .
- Biz firin tepsisi kullandik dik dörtgen.
- Orta sismina cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
- Yufgalarin yarisini ise cevizin üzerine koyup dilimleyin.
- Tere yagi bir tencerede eritelim ve üzerinde olusan köpükleri kasikla alip atalim yani kullanmayalim .
- Firinda üzeri nar gibi kizaran deyince 175 derecede pisirelim.
- Firindan cikinca biraz sogusun .
- Ilik serbeti ilik baklavanin üzerine kepçe ile her tarafına dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder