malzemeler
- Dolmalik biber 11-12 tane
- 200 gram kiyma
- 2 tane kuru sogan
- 1 demet maydanoz
- taze nane tazesi yoksa kurusuda olur
- 1,5 su bardak pirinc
- 1 ,5 su bardak bulgur
- 2 yemek kasik aci biber salcasi
- 1 yemek domates salcasi
- yarim limon suyu
- 2 dis sarimsak
- 3-4 yemek kasik ay cicek yag
hazirlanisi
- Sogani soyup rondodan gecirtin .
- Maydanozunuzu ve nanenin yapraklarini ayiklayip yikayin rondodan gecirin .
- Pirincinizi ve bulguru yikayip suyunu süzdürün.
- Derin bir kabin icersinde kiymayla tüm malzeleleri karistirin.
- Biberlerin üst kisimlarini kesip icersindeki cekirdegini cikartip yikayin.
- Ben üzerinden kestigim sapinin oldugu bölümleri kapak olarak kullaniyorum biberlerin üzerlerine.
- Biberlerin iclerini doldurun harcinizla tika basa doldurmayin patlamasinlar .
- Üzerine bir kasenin icersine su tuz ,sarimsak ve naneyi karistirip biber dolmalarinin üzerine ilave edin .
- Orta ateste kapagini kapatip pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder