8 Şubat 2013 Cuma

PRATİK BÖREK


Sağlıklı,mutlu,huzurlu  hafta sonu dilerim arkadaşlar...İzmirde bu gün gök delindi tabirini kullansam yeridir o kadar çok yağmur ve arada birde dolu yağdıki anlatamam...
Yağmurlu havaları çok seviyorum yağmuru seyretmeyide,yürümeyide hatta ıslanmayıda...Kış mevsiminde doğduğum için belkide...
Sabah kahvaltısında klasik kahvaltılıkların yanında hamur işleri iyi gidiyor bende kahvaltıya pratik bir börek hazırladım...
Yapımına ve malzemelerine bakalım dilerseniz...
4 tane yufka 
1,5 kase kadar sıvıyağ ve su karışımı
İstediğiniz iç harcı ben haşlanmış patates,çökelek ve maydonuzu karıştırıp kullandım..
Bir tane yufkayı tezgaha yaydım sıvıyağ karışımından fırçayla yufkaya sürdüm bu işlemi yaparken yufkayı ne çok kuru bırakmak nede çok fazla ıslatmamak gerekiyor.
Yufka kare olucak şekilde kenarlarını içe doğru katladım daha sonra yufkayı ikiye katlayıp dikdörtgen yufka elde ettim...
Tekrar sıvıyağ karışımından fırçayla sürdüm...
Yufkanın dar ucuna ortada boşluk bırakarak içten koydum ve rulo yapmaya başladım yufkanın ortasın gelince sarmayı bırakıp yufkayı kestim..
Sardığım ruloyuda ikiye kestim yani bir yufkadan dört parça börek elde ettim...
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı,sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp sürdüm...
Isıtılmış fırında pişirdim..
Böreğimi sevgili Gülcanın ev sahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum....
Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder