Enginari ic baklali olarak tuketmeyi daha cok seviyoruz...havuc ve patatesli olarak da yaparim zaman zaman..
blogum'da yazili olmasini istedim ileri ki zamanlarda ins...kizima yarayacak tum tarifler :)
Malzemeler
- 7 tane enginar
- yarim kilo ic bakla
- 2 sogan
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 1 kesme seker
- 1 demet dereotu
- tuz
Yapilisi
- Soganlari ince dograyip yagda hafif cevirin.Temizlenmis ve limonlu suda bekletilmis enginarlari
tencereye siralayin.Ic baklalari, tuz, seker ve yarim limon suyunuda ekleyin.
- Uzerini ortecek kadar su ekleyin kapagini kapatip orta ateste pismeye birakin.
- Tamamen pisince atesten alin..Enginarlari servis tabagina alip ortalarina ic baklalari doldurun
uzerine bol miktarda kiyilmis dereotu serpin.
Sofralarimiz'dan bereket eksik olmasin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder