Sevgili Mevlüde'nin çay sofrasından son tarif muhteşem lezzetiyle zeytinyağlı kereviz. Ben herkezin yaptığı kerevizi yiyemem belkide düşkünlüğüm olmadığı için ama arkadaşım öyle güzel kıvamını tutturmuş ki, yememek mümkün değil di! Eh son tarif olunca bakalım ne yapıcam arşivdeki resimlerde bitti sayılır :) söz, söz Allah'dan bir mani olmazsa bloğumu ihmal etmemeye gayret göstericem.. Zarif arkadaşım nasıl mı yapmış? Buyrun beraber bakalım :)2 tane havuç1 tane büyük kereviz1 tane büyük patates2 tane kuru soğan1/2 limonun suyu1 tane portakalın suyu1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ1 tane kesme şekertuzüzerini süslemek için ince kıyım maydonoz ve dereotuZeytinyağında çok ince doğranmış soğanları ve küp doğranmış havuçları soteleyin. Patatesin kabuklarını soyup yıkayın küp doğrayın bir kaç su nişastası gidene kadar yıkayın. Kerevizide temizleyip küp doğrayın, patateslerle beraber havuçlara ilave edin karıştırın. Sebzelerin hizasına kadar su koyun kaynadığı zaman ocağı kısın portakal, limon suyu, şeker ve tuzu ilave edin kendi halinde tıngırdamaya bırakın :)Suyunu çekerse sıcak su ilavesi yapın mümkün olduğunca az suyla pişermeye gayret gösterin. Soğudu zaman servis tabağına alın yeşillikleri üzerine serpin..
10 Şubat 2013 Pazar
portakallı zeytinyağlı kereviz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder