1 Şubat 2013 Cuma

bol ekmekli,ıspanaklı, kıymalı köfte


*herkes yapamaz*,herkes bilemez *.....geçenlerde tv*de kıymanın içine çok ekmek koyarsanız köfteniz pişerken dağılır diye kendini yemek ustası sanan bir tip tarafından söylenen sözler beni kızdırdı ,genelde zaten kıymaya fazla ekmek koyarım köfte yaparken,bu sefer daha da çok koydum ve oldu,işte bakın.

MALZEMELER:
-1 portakal kadar kıyma
-yarım ekmek
-soğan
-köfte için istediğin baharatları
-1 yumurta
-süt
-buzlukta dondurulmuş ,sonra poşeti ile beraber ufalanmış bol (3-4 dolu çorba kaşığı) ıspanak

YAPILIŞI:
-önce ekmeği ufalayıp,yavaşçana süt ilave ettim ve elimle sütü yedirmeye başladım,o kadar süt kattım ki ekmekler eridi ama hamur olmadı,kıyma gibi bir kıvam oldu
-kıyma,ince doğranmış soğan,yumurta ,ıspanak,baharatlar ekmek karışıma ilave ettim ,güzelcene bir birine yedirdim
-1-2 saat ve daha fazla buz dolapta bekletilir
-kıymadan köfteler yaptım,una buladım ,kızarttım sıvı yağıda,hem daha çok köftelerim oldu,hem etin tadı o kadar yoğun değildi,ama dağılmadılar ustam .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder