4 Şubat 2014 Salı

SİMİT BÖREK


Pratik, çıtır çıtır bir börek tarifi vericem bugün.Haftasonu gelen misafirlerimize yapmıştım.

MALZEMELER:

3 adet yufka
300-400 gr  kadar kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı
susam

YAPILIŞI:

Sıvıyağı bir tencereye koyun minik küpler halinde doğranmış soğanı biraz kavurun.Kıymayı katıp biraz daha kavurup salça ,tuz,karabiberi ekleyin.Yarım çay bardağı da su katıp pişirin suyunu çekince altını kapatın.İç malzememiz bir kenarda soğusun.Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı sıvıyağı bir kasede karıştırın.Yufkayı düz bir zemine yayın önce ikiye bölün sonra her parçayı üçe bölün.Bir yufkadan altı üçgen çıkarın.Her üçgene fırça ile çok fazla olmamak kaydıyla yağlı su sürün.Geniş kısma iç malzemeden koyup gül börek sarar gibi dolayın.İki ucu karşılıklı getirin birine su sürüp diğeriyle yapıştırın yarım kürdan ile tutturun.Her parçaya aynı işlemi yapın.Simitleri margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin.200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Bu böreği farklı iç malzemelerle de yapabilirsiniz.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder