Malzemeler:
- 1/2 kg ıspanak,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 servis kaşığı sıvı yağı,
- 1/2 kültür mantarı,
- 1 kutu krema,
- Kaşar peyniri rendesi,
- 1 tatlı kaşığı fesleğen.
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
- Ispanaklar yıkanır iri doğranır.
- Mantarlar yıkanır, iri doğranır kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- Tencerede yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda biraz kavrulur, mantarlar sudan çıkarılır soğana ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp biraz yumuşadığında ıspanaklar ilave edilir.
- Ispanaklar yumuşadığında krema , fesleğen ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır tuz ve karabiber atılır ocaktan alınır.
- Üzerine bol kaşar peyniri rendesi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder