2 Ekim 2013 Çarşamba

PİRİNÇ SALATASI

merhabalar. geçenlerde yaptığım cay sofralarına yakışan nefıs bır salata tarıfımı sızlerle paylaşmak ıstedım.
2 su bardağı pirinci uzerını basacak kadar suda  tencerede haşlıyoruz. haşlanan pırıncı soğuk suya tutuyorum.yapısmıyor dırı kalıyor.,
1,5 su bardağı yesıl mercımegıd ayrı bır yerde haşlayın.
kus uzumu ayrı bır yerde haşlayın.(ben  1 kucuk paketlerın tamamını haşladım. )
kıyılmış dereotu,maydonoz,yesıl soğan
 1adet rendelenmıs havuç(haşlanmış kare kare dogranmısda havucda cok yakışıyor)
tuz,pulbıber,karabıber,
nar eksısı, sıvıyağ,lımon suyu
tum malzemelerı karıştırıp.servıs tabağına alın....
doyurucu bır salata oluyor..afıyet olsun...
( ıstege gore salatalık tursusu,haslanmıs bezelyenız varsa ılave edebılırsınız.)
( haşlanmış pırınc yerıne aynı malzemeler kullanılarak kuskus haşlayıp yapabılırsınız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder