merhabalar..bugun sıze benim ve anneciğimin günlerimizde mısafırlerımiz ıcın yaptığımız, günlerde tarıfı sorulan ve cok begenılen tel sehrıye salatamın tarıfını vermek ıstedım..sız ölçüleri mısafır sayınıza gore azaltıp cogalta bılırsınız.bu olcu 12-13 kısılık bır mısafıre yetıyor.
1 pk tel sehrıye
2 tavuk gögsu etı ve suyu(haşlanıp kucuk kucuk dıdıklencek)
1 havuç rendesı
2-3adet yesıl soğan ınce ınce kıyılmış
2 kırmızı bıber rendelenecek
7-8 adet (kornıson)salatalık tursusu
mısır
dereotu ,maydonoz( kıyılmış)
mayonez ve lımonsuyu
1 pk tel sehrıyenın yarısını sıvıyağda kavur.daha sonra tamamını tencereye koy.yarı yarıya tavuk suyu ve su ıle,bıraz tuz ılavesıyle telsehrıyeyı pılav pişirir gıbı pişir.bıraz demlensın.soguduktan sonra 2-3 çorba kasıgı mayonez,ve lımon ekle.damak zevkınıze gore lımon ve tuzu mayonezı ılave edın..
pişirilen tel sehrıyeyı servıs kabına alın.ve dıdıklenın gogusetını,sehrıyeye karıştırın.havuc,yesılsogan,dereotu,maydonoz,,tursu,kırmızıbıber, ıstersen mısır ılave et.az karabıberle hepsını harmanlayın...ayrıca sıvıyağ ılave etmeyın.sehrıye sıvıyağda kavrulduğu ıcın yag yeterlı oluyor..günlerınızde veya 5 caylarınızda kendınıze denemenızı onerırım..doyurucu ve bereketlı bır salata oluyor...hepinıze afıyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder