Malzemeler;
- 1 kg acı kıl biber,
- 3 kg domates,( tercihen uzun domates ya da karışık olabilir)
- 9-10 yemek kaşığı iri turşuluk tuz,
- 3 baş sarımsak , ( siz isteğinize göre az kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı elma veya üzüm sirkesi,
- 1,5 su bardağı zeytin yağı,
Yapılışı;
- Biberler yıkanır, sapları kesilir, kalın olanların çekirdekleri çıkarılır, büyüklüklerine göre 2 veya 3 e kesin,
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ( ben bir kısmını sarımsaklar ile birlikte rondodan geçirdim) doğranmış sarımsakları, tuzu, sirkeyi ve zeytin yağını ilave edin karıştırın. Bir müddet tuzun erimesi için bekletin, arada karıştırın.
- Biberleri kavanoza 1/3 oranında olacak şekilde ayarlayın. Benim verdiğim malzemelerden 8 kavanoz çıktı. Domatesin etlilik durumuna göre miktarı değişebilir.
- Kavanozları biraz biber, biraz sos olmak üzere doldurun. Yarım veya bir saat kavanozların çıkması için kapaklarını kapatmadan bekletin. Üzerlerini tekrar kapatacak kadar zeytinyağı ile doldurun.
- Kavanoz kapaklarını kaynattıktan sonra sıcak, sıcak sıkıca ağızlarını kapatın. Hava almamaları gerekiyor. Serin güneş almayan yerde 2 hafta kadar bekletin.
- Tüketmek için açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
- Domatesler asitlenip köpürdüğü için taşıyor. Bu nedenle kavanozları bir altlık içinde kaldırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder