Lahmacunlar Aycan'dan, bizzat bende yedim, çok güzel ve adı gibi pratik oluyor. Çoğu sitede lavaşın tamamına kıymalı içten koyup 2.lavaşı üzerine koyarak yapmışlar, bizimki farklı oldu, 1 lavaşı ikiye katlayarak yaptı arkadaşım.
Tarifi Tijen Hanım'ın sitesinden aldık, lezzetibol.com
Malzeme
12 ince lavaş
İçi için :
*250 gr kıyma
* 4-5 rendelenmiş domates
*1 büyük boy rendelenmiş soğan
*2 diş rendelenmiş sarımsak
*2 çok ince kıyılmış yeşil biber
*¼ demet ince kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber
Yapılışı
Arasına koyacağınız tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Lavaşı tezgaha koyun, lavaşın yarısına suyu ile beraber harcı paylaştırıp elinizle yayın(İç malzemesi 2 kaşık kadar koymanız yeterli, çok koyarsanız pişmez). Lavaşın diğer yarısını üzerine kapatıp, elinizle bastırın. Yapışmaz bir tavayı ocağa koyup ısıtın. Lahmacunu tavaya koyup düşük bir ısıda arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder