5 Mayıs 2013 Pazar
MAYALI PİŞİ
Selamlar arkadaşlar hepimize sağlıklı,huzurlu mutlu günler dilerim...
Sevgili Cahidede görüp denedim bu tarifi...
Tarifin güzel yanı hamuru akşamdan hazırlayıp sabah kullanabiliyor olmam Cahide bacımın dediğine göre dolapta iki gün bekletilebiliyormuş..
Mayasız kabartma tozuyla yaptığım pişi tarifim burada
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru instant maya
un
tuz
Önce sıvı malzemeleri karıştırdım daha sonra kuru malzemeleride ilave ettim aldığı kadar un ve mayayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yaptım..
Hamuru akşamdan yoğurdum kapaklı bir kaba koydum dolaba kaldırdım sabah kullanmadan yaklaşık yarım saat önce dolaptan çıkardım...
Unlanmış zeminde çok inceltmeden açtım..Kıtır pişi seviyorsanız hamuru ince açın ama benim gibi yumuşak pişi seviyorsanız hamuru çok inceltmeyin..
Bıçakla hamuru kestim sıcak yağda pişirdim...
Pişinin bir kısmını peynirli yaptım...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder