- 10-12 adet büyük mantar,
- Kaşar peyniri rendesi
- 3-4 yemek kaşığı lor peyniri,
- 1 dilim bayat ekmek,
- 2 yemek kaşığı süt,
- Tuz, karabiber,
- 4-5 dal dereotu veya maydanoz,
- Yarım çay bardağı zeytin yağı,
Yapılışı:
- Mantarların sap kısımlarını çıkarın içlerini çay kaşığı ile temizleyin, yıkayın, süzün ve üstlerine tuz ve karabiber serpin.
- İç harcı için lor peynirini ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ve zeytin yağı ile karıştırın, İçine kenarları alınmış ve sütle ıslatılmış ekmeği ilave edin çatal ile ezin.
- Bu karışımı mantarların çukur yerlerine sıkıca doldurun, üstlerine kaşar rendesini paylaştırın.
- Uygun bir tepsiye dizin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder