Çay davetlerinin vazgeçilmezi .. Bir klasik..
Yapımı göz korkutmasın sakın.. Sadece yemek için biraz sabretmek lazım ki kendini çeksin, tadı yerine gelsin..
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik (ince) bulgur
- 1 adet büyük boy kuru soğan (çok ufak doğranacak)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz - karabiber - kırmızı pul biber
- servis için marul yaprakları
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup tencerede iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. (Bu aşamada mercimeğin cinsinden dolayı fazla su çekerse ilave etmeniz gerekebilir)
- Mercimek suyunu çekip piştiğinde bulguru ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Mercimeğin sıcağı ile bulgur şişecektir.
- Bir başka tavaya zeytinyağını koyup kuru soğanları soteliyoruz.
- Soğanların rengi değişince salçaları ilave edip bir miktar da salçaları pişiriyoruz.
- Mercimek bulgur karışımına bu salçalı soğanı ilave edip iyice yediriyoruz.
- Arzu ettiğimiz miktarda tuz-karabiber ve kırmızı biber koyup tatlandırıyoruz.
- Taze soğan ve maydanozu ekleyip yine karıştırıyoruz.
- Yine arzu ettiğimiz ekşiliği yakalamak adına limonu da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Bu aşamada buzdolabında 1 saat bekletirsek hep daha rahat şekillendiririz hem de ellerimiz yanmaz :)
- Bekleyen harcı ellerimizi hafifçe yağlayarak şekillendirerek marul yaprakları ile servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder