İÇ MALZEMESİ
200 gram taze peynir
200 gram taze peynir
1 çay fincanı Hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı pudra şekeri
HAMURU
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yogurt
1çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
KAPLAMASI ,İÇİ,N
200gram çikolata
100 gram margarin
80 gram beyaz çikolata
KAPLAMASI ,İÇİ,N
200gram çikolata
100 gram margarin
80 gram beyaz çikolata
YAPILIŞI
4 yemek kaşığı tereyağını 1 çay bardağı toz sekeri 1 çay bardağı yoğurdu,1çay bardağı sıvı yağı,kabartma tozu ,vanilyayı hepsini cukur bir kaba koyup karıştıralım .aldığı kadar un koyup kulak memesi yumusaklığında hamur yapalım.
4 yemek kaşığı tereyağını 1 çay bardağı toz sekeri 1 çay bardağı yoğurdu,1çay bardağı sıvı yağı,kabartma tozu ,vanilyayı hepsini cukur bir kaba koyup karıştıralım .aldığı kadar un koyup kulak memesi yumusaklığında hamur yapalım.
Taze peyniri ve diğer İc malzemelerin hepsini karıştıralım .
Hamurlardan ceviz büyüklüğünde koparalım .ve avucumuzun ortasında inceltelim.hazırladığımız icten bir tatlı kaşığı koyalım hamurumuzun uçlarından buzelim büzdüğümüz kısım altta gelecek sekilde tepsiye koyalım .diğer hamurlarımızıda aynı işlemi tekrarlayalım. bütün işlem bittikten sonra 200 dereceli kızgın fırında pişirelim
Kurabiyelerimizin süsleme ve kaplama icin bir kaba su koyalım icine daha küçük bir kab koyalim ( benmari usulu)200 gram cikolata 100 gram margarin eritilip firindan cikan kurabiyelerimizin uzerlerine kaplama. yapalım Kaplamaların uzerlerine ayni islemle yani benmari usulu beyaz cikolata ile ince ip şekilerle süslemeler yaparız (kaplama ve süsleme.kurabiyeler üzerine pudra sekeri serpilip sade olarakta servis yapılabilir arzuya gore degisir). AFİYETLER OLSUN..
not : sevgili arkadaşım Özgülün güzel tariflerinden biri deneyin pişman olmazsınız .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder