Aslında klasik bir köfte tarifinden farkı yok gibi. Ama sosuna eklenen nar ekşisi eminim hepinizin gönlünü fethedecek. Orjial tarifinde nohut yok idi . Ben yakışıcağını düşünüp ekledim. Dilerseniz siz eklemeyebilirsiniz. Kışın yapar iseniz sunumuna nar taneleri eklemeyi unutmayın sakın......
MALZEMELERKöftesi için;
500 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için;
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1200 ml kaynar su
125 ml nar ekşisi
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz
Köfte için;
1 adet soğan rondodan geçirelim. 500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biberi ekleyip, iyice yoğuralım. Bulgur tamamen karışana dek yaklaşık 5-10 dakika. Ardından köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklükte parçalar koparıp, avucumuzda yuvarlayınp minik top köfteler yapalım.
Sosu için;
1 adet daha soğanı iri doğrayalım.
Derince bir tencereye yağı aktaralım ve yağ eriyince, soğanı ekleyelim.
Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha pişirelim.
Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtalım.
Sosu karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder