10 Ocak 2013 Perşembe
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI-hızlı ve işkembe yerine tavuk eti olduğuna inanamazsın
Bu da ikinci hızlı çorbam bu hafta .Haşlanmış tavuk ve et suyu varsa ,süper hızlı bir yemek olur .Bu çorbayı yaparken kayın validem gelir aklıma ,allah sağılıklı,uzun ömürler versin.İlk evlendiğimiz zamanlarda bir gün bana:sen çok yemek yapmayı bilirmişsin,işkembe çorba yapsana,eee ,yeni gelin ,yemek yapmayı biliyor mu diye herhalde görmek istedi .Yemek o günlerde kitaplardan yapmayı bilirdim ,kitap yanımda yoktu ,iyi ki işkembe çorbasını ezberlemişim ,yaptım,beğendikler mi hatırlamıyorum ,sadece şimdi bunu yaparken un ilavesi olur,işkembe herhalde çorbaya bir koyuluk veriyor ,tavukta un şart oldu.
MALZEMELER:
-1.5 litre kadar tavuk suyu
-1 tane haşlanmış, didiklenmiş tavuk budu
-1 su bardağı süt
-2 çorba kaş.un
-1-2 çorba kaş.tereyağı
-2 tatlı kaş.toz acı kırmızı biber
-tuz
SOS:
-3-4 tane büyük,ezilmiş sarımsak
-3-4 çorba kaş. sirke
YAPILIŞI:
-ilk önce sosu yapın ve kenarda tatlansın
-tereyağı ve un özleşene kadar sadece karıştırın,kırmızı biberi ilave edin
-soğuk sütü ilave edin ve karıştırın topaklanmamak için
-tavuk suyunu ilave edin,kaynamaya başlayıncaya kadar ara sıra karıştırın
- 5-6 dak. kaynasın,eti ilave edin ve ocağı kapatın sosu ve tuzu ilave edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder