Sevgili mutfak şefleri ...
Şimdi size soruyorum..
1- Evde kalmış elmalarınız mı var?
2- Aniden gelecek birileri mi oldu?
3- Canınız tatlı mı çekti?
Hadi elmalı bu keki yapalım..
Klasik bir yemekbahane notu: Muffin kalıbınız yoksa tekli kek kalıbınızda rahatlıkla yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1 paket krema
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış elma (kırmızı elma tercih ederseniz daha iyi sonuç alırsınız)
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2,5 su bardağı kekun (kekun olduğu için kabartma tozu kullanmıyoruz)
- 2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
- Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra krema, yağ ve kekunu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak ceviz, elma ve tarçını da koyup bir tahta kaşıkla harca yediriyoruz.
- Muffin kaplarına kağıtlarını yerleştiriyoruz. (tek kek kalıbı ile yapılacaksa kalıbın yağlanması gerekir)
- Harcımızı kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde paylaştırıyoruz.
- Fırında içleri pişene kadar tutup, kürdanla kontrol edip çıkartıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder