Malzemeler :
İç Harcı için
© 150gr. tereyağ
© 2 su bardağı unHamuru için
© 2 su bardağı süt
© 1/2 su bardağı tereyağ
© 1/2 su bardağı sıvıyağ
© 1/2 paket kuru maya
© 1 tatlı kaşığı tuz
© 1 tatlı kaşığı toz şeker
© 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
© Aldığı kadar un
Ketenin içine sürmek için
© 250gr. tereyağ© 250gr. sıvıyağ
Üzeri için
© 2 yumurta sarısı
© Susam veya çörek otu
Genişçe bir kaba hamurun tüm malzemelerini koyup yoğurun. Unu azar azar ekleyin. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olacak. Hamur kıvam alınca bezelere ayırın. Üzerine nemli bez örterek 10-15 dakika dinlendirin.
Açacağımız ketenin içine sürmek için 250gr.tereyağ eritilip, içerisine 250gr sıvıyağ karıştırılır.
Bezeler tek tek yufka şeklinde açılır, içine önce erittiğimiz tereyağ+sıvıyağ karışımı sürülür. Sonra tereyağlı unlu harçtan koyulur. İster gül şeklinde sararak, isterseniz bohça şeklinde katlayarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serperek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder