Malzemeler :
©2 su bardağı pirinç
©1 orta boy soğan©1 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
©2 çorba kaşığı kuş üzümü
©Yarım çay kaşığı tarçın
©Yarım çay kaşığı yenibahar
©Tuz
©Sıvıyağ
©3 su bardağı su
Pirinci yıkayın, suyu süzülsün. Soğanı ufak küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağ ve soğanı tencereye koyun, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine pirinç , fıstık, üzüm, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin, kavurun. Suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Pilavın suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder