13 Ocak 2013 Pazar

SEBZELİ MUFFIN

Sebzeli Muffin

Bu sebzeli minik kekçikler henüz bu sabah pişti. Uzun zamandır yapmadığım denli hızlı bir şekilde de öğlen bloga tarifi düşüyor. Instagramda fotoğraf paylaştığımda tarifini soranlara ithafen hemen aldım bu aksiyonu :)
Evdeki her türlü sebzeyi kullanabilirsiniz, illaki benim yazdıklarımın olmasına gerek yok zira yine evde ne varsa uygulaması ile yaptım bu muffinleri ..Ama soğan ve patates muhakkak olsun derim ben, soğanın tatlı lezzeti, patatesin hamuru tutuşu sonucu etkileyecektir. Bir sonrakine pırasa koymayı düşünüyorum hatta biraz da tavuk, ne dersiniz ?
Sebze yemeyi sevmeyen çocuklar ve ev halkı için de güzel bir alternatif olabilir belki ...

Malzemeler: (8 adet muffin)

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates (patates ufaksa 2 tane kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 1-2 dal kereviz yaprağı
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  1. Öncelikle sebzelerimizi hazırlayacağız. Soğanları ufak ufak yemeklik şekilde doğuyoruz. Patatesleri de minik küpler halinde doğrayıp hazırlıyoruz.
  2. Havuçların ufak ve ince doğranması önemli çünkü biliyorsunuz havuç geç pişen bir sebzedir.
  3. Kereviz yaprakları ve maydanozu da ince ince kıyıp sebze hazırlığımızı tamamlıyoruz.
  4. Fırını 170 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  5. Muffin kalıplarını iyice margarin ile yağlıyoruz. (Ya da muffin kağıdı kullanabilirsiniz)
  6. Bir kasede sebzelerimizi ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp bir harç hazırlıyoruz.
  7. Yağladığımız muffin kaselerinin içerisine harcımızı bölüştürüyoruz.
  8. Üzerleri kızarana ve içi pişene kadar fırında pişiriyoruz. (Kürdan veya bir bıçak ile içlerinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
  9. Hafifçe ılındıktan sonra kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.
Not: Muffin kalıbınız yoksa bu harcı ufak bir kek kalıbında ya da tepside yine iyice yağlayarak tek parça şeklinde pişirmeniz mümkün.

Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder