4 Ocak 2013 Cuma
buğday ve barbunya fasulye çorbası
MALZEMELER:
-4 avuç buğday
-4 avuç barbunya fasulye
-1 küçük doğranmış soğan
-1 tane doğranmış domates
-1 tane doğranmış salçalık biber
TERBİYE:
-1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
-1/2 tatlı kaş.domates salçası
-1/2 tatlı kaş.biber salçası
-1 tutam nane
-tuz,sıvı yağı
YAPILIŞI:
-fasulyeyi ve buğdayı akşamdan ayrı kaplarda ıslatın
-fasulyeyi bir taşım kaynatın ve suyu atın
-bütün malzemeleri düdüklü tencereye alın,1 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edin ,3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın
-sıvı yağı ile toz kırmızı biberi güzel koku olana kadar kızartın(5-10 saniye sürer),salçaları ilave edin ,kavurun,biraz çorbanın suyundan salçaları sulandırın ve çorbaya dökün,bir tutam nane ve tuz ilave edin,4-5 dak kaynatın hepsini beraber .Aslında durdukça daha da lezzetli oluyor bu çorba.
Kış geldi,çorbalar yerlerini aldı.Bilene kolay,ben bilmeyenler yayınladım bunu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder