Çok övüp de beklentilerinizin çok yukarı çıkıp sonrada bumuydu deyip hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum. Öyle olur ya bazı tarifleri görürüz inanılmaz derecede övülmüştür yaparız beklentilerimizin altında kalır.. İşte o sarsıntıyı yaşamanızı istemem:) Alt yapıyı hazırladıysam şayet hemen övmeye geçeyim efem.. O ne müthiş bir lezzettir öyle ağıza atıldığında helva gibi eriyen yapısı o köz patlıcanın kokusu ve tadı ıspanaklının ki ayrı, bir poğaça bu kadar mı lezzetli olur? Mutlaka bu tarzda poğaçalar nette vardır ama ben yaptım diyemi bilemiycem harika bir şey bu rulo poğaça..
yarım paket tereyağ (125gr)1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt1 paket maya2 tane yumurta1 tatlı kaşığı tuzaldığı kadar unUn ve 1 tane yumurtanın sarısını ayırıp tüm malzemeyi birbirine karıştırarak yedirin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur yoğurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın.patlıcanlı iç harç içinyarım kilo közlenmiş temizlenmiş ve ince kıyılmış patlıcan100 gr beyaz peynir ezilmişkarabiberçok az tuztüm malzemeyi çatalla çırparak karıştırın.ıspnaklı harç içinyarım demet ıspanak temizlenmiş ve ince kıyılmış100 gr beyaz peynir ezilmişkarabiberçok az tuzbir tatlı kaşığı zeytinyağtüm malzemeleri karıştırın..Mayalanan hamuru iki parçaya bölün merdaneyle açın hazırladığınız harçlardan uç kısımlarına yerleştirerek sarın fırın kağıdı serili tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder