Kaymak işin içine girerse sizce ne olur? Bu muhteşem poğaçalar olur! Mayalanmalarını bekleyemeden hemen fırına verdiğim için pufidik pufidik olmadılar. Tadında değişikliği hissediyorsunuz kaymak ayrı bir lezzet veriyor. Vakit darlığı yaşamadan mayalandırıp pişirirseniz eminimki çok beğeneceksiniz..
300 gr kaymak2 ym kaşığı dolusu tereyağ1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şeker2 tane yumurta/ 1 tane yumurtanın sarısını ayırın1 pk mayaaldığı kadar unayrıca rendelenmiş kaşar peynirikaymaklı poğaçaUn hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın azar azar un ilave ederek yumuşak hamur yoğurun. 45 dk. mayalandırın. İstediğiniz gibi şekil verin yada hamuru 3 bezeye ayırın merdaneyle açın 8 eşit parçaya bölün geniş kısmına peyniri koyup sarın. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 30 dk. daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.kaşar peynirli kaymaklı poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder