kek kalıbında krem karamel
Yemek davetimin son dokunuşu olan tatlımız. Küçük porsiyonlarda değilde pasta gibi kalıpta pişirip dilimleyerek servis yaptım. Çeşitli meyveleri minik doğrayıp dilimin üzerine koyup meyve salatalı servis yapabilirsiniz değişik ve hoş sunum olacaktır..
karameli için1 su bardağı şeker6 yemek kaşığı suŞekeri küçük bir kaba alarak kahverengi oluncaya kadar pişirin. Üzerine suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın.Kek kalıbını tereyağla yağlayın karameli dökün ve tabana yayın.kreması için1 lt süt1 su bardağı şeker5 tane yumurta5 tane yumurta sarısı1 pk vanilya şekeri1 tane limonun kabuk rendesi (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)Süt hariç diğer malazemeleri iyice karıştırın. Sütü ısıtın karışıma ekleyerek tekrar çırpın. Kalıba dökün(Çok gibi gözüksede pişince aşağı çöküyor sizi yanıltmasın hepsini kalıba dökün) Fırın kabına sıcak su koyun üzerine kek kalıbını yerleştirin. 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın sıcak suyun içinde kalıbı bırakarak soğutun.(fırından çıkardığınızda tam tutmamış olacak sıcak suyun içinde soğurken kıvama gelecek) Soğuyan kalıbı buzdolabına kaldırın bir gece bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
krem karamel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder