11 Aralık 2012 Salı

GÜL TATLISI





Malzemeler:
©2 yumurta
©1 su bardağı yoğurt
©1 su bardağı sıvıyağ
©2 çay bardağı irmik
©4 su bardağı un
©1 paket vanilya
©1 paket kabartma tozu

©Fındık

Şerbeti için:
©5 su bardağı su
©4 su bardağı şeker
©1-2 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti yapalım, şekeri ve suyu tencereye koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Fındık hariç, hamur malzemelerini iyice yoğurun. Hamurdan parçalar alıp merdane yardımıyla açın. Çay bardağı ile 3 tane yuvarlak kesin. Kestiğiniz yuvarlakları biri diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde  aşağıdaki gibi üst üste koyup, rulo yapın.
Ruloyu ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Güllerin ortasına fındıkları koyun, bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp şerbeti dökün.

(Not: Bu tariften bir büyük, bir de küçük borcamı dolduracak kadar gül tatlısı çıkıyor)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder