Malzemeler;
- 2-3 adet kuru soğan,
- 200 gr kıyma,
- 5-6 yeşil biber,
- 2 adet domates,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Kişi sayısına göre yumurta,
- 1/2 çay bardağı kaynar su,
- Tuz, karabiber,
YAPILIŞI;
- Yemeklik doğranmış kuru soğan ile biberler sıvı yağında biraz kavrulur, Kıyma ilave edilir birlikte kavrulmaya devam edilir.
- Küp doğranmış domatesler ve tere yağı ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yarım çay bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edilir.
- Yumurta kırılacak yerler kaşık ile oyulur yumurtalar tek, tek kırılır, hafif tuz ve karabiber serpilir, kapak kapatılır yaklaşık 4-5 dakika sonra ocaktan alınır. İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, sıcak servis yapılır...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder