Malzemeler;
- 5-6 adet temizlenmiş koyun paçası,
- 1 adet soğan,
- 3-4 diş sarımsak,
- Çeyrek limon,
- 1 adet defne yaprağı,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı tere yağı,
- Pul biber,
Terbiyesi için malzeme;
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 fincan su,
Yapılışı;
- Paçaları düdüklü tencereye koyup, bütün olarak kuru soğan, sarımsak ve kabuğu ile birlikte çeyrek limonu ilave edelim. 8 bardak su ekleyip 1 saate yakın etler iyice pişinceye kadar pişirelim.
- Ayrı bir kase içinde unu yumurta sarısı ve bir fincan suyu iyice çırpalım,
- Etlerimiz piştikten sonra soğanı, sarımsağı ve limonu çıkaralım, hazırladığımız terbiye malzemesini karıştırarak ilave edelim 5 dakika kadar birlikte kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Tere yağında pul biberi kavurup çorbanın üzerinde gezdirelim.
- Sarımsaklı sirke ile çorbamızı servis edelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder