11 Temmuz 2013 Perşembe
MAYALI POĞAÇA
Sahur sofralarının vazgeçilmezlerindendir hamur işleri...
En sevilen hamur işleri çeşitlerinden biride mayalı lezzetler..
Bende dün gece sahur için patatesli ve çökelekli poğaça yaptım....
Rabbime binlerce şükür olsun çeşit çeşit nimetler vermiş bizlere...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt(soğuk olmasın)
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir çimdik şeker
Yarım yemek kaşığı instant kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz(bütün tarifleriminde tuzu az kullanırım siz dilerseniz artırabilirsiniz)
Haşlanmış patates
Çökelek
Patates ve çökelek hariç diğer malzemelerimizle yumuşak bir hamur hazırlayalım mayalanması için üzerini örtüp bekletelim....
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım haşlanmış patatesin kabuklarını soyalım rendeleyelim çökeleği ekleyelim....
Mayalanan hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünda parçalar alıp avucumuzda açıp iç malzemesini koyup kapatalım yuvarlayıp kapattığımız yer altta kalacak şekilde tepsiye dizelim...
Yumurta sarısının içine çok az toz şeker koyup karıştıralım poğaçaların üzerine sürelim tepside biraz daha mayalandırıp pişirelim..
Poğaçalarımı sevgili Gülcanın ev sahibliği yaptığı etkinliğe gönderiyor kolaylıklar diliyorum..
Afiyet şifa olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder