Malzemeler :
*500gr.kuşbaşı et
*1 büyük soğan*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı soya sosu
*Tuz, karabiber
*100gr. margarin
*Yarım su bardağı süt
*200 gr. Rende kaşar
*1 tutam tuz
Öncelikle kuşbaşı etleri bir tencereye koyun. En küçük ocakta, en kısık ateşte hiç su eklemeden 1 saat pişirin.
Etler pişince üzerinde küp küp doğranmış soğanı, salçaları, soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip yarım saat daha pişirin. Pişerken suyunu kontrol edin.
Püre için; patatesleri yıkayıp, haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup iyice ezin veya rondodan geçirip, bir tencereye koyun. Sütü, margarini, tuzu ve kaşar peynirini ekleyerek, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Et sote ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder