Yazın verin bana bunu, bir de karpuzu başka şeye gerek yok desem :) Haa ekmeksiz olmaz elbet.. Çatal kullanmak yok, ekmekle dalmalı bu havuza :)
Ben, misafirlerime Paşabahçe'nin bilokma serisinden aldığım bu minik cam kaselerde ikram etmeyi çok seviyorum. Ne dersiniz, şık durmamış mı?
Malzemeler:
- 1/2 kg yeşil tatlı biber
- 1/2 kg kırmızı kambo biber
- 2/3 çay bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz
Yapılışı:
- Biberleri yıkayıp eşit ve orta büyüklükte doğruyoruz.
- Büyük bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz.
- Biberleri bir havlu kağıda kurulayıp kızan yağda soteliyoruz.
- Pişen biberleri süzdürerek bir kaba alıyoruz.
- Biraz tuzlayıp sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder