Malzemeler :
* 2-3 su bardağı buğday
* 7-10 adet salatalık turşusu* 1 kutu konserve mısır
* 1 adet kırmızı biber
* 3-4 sap yeşil soğan
* Maydanoz yada dereotu
* Tuz
* Nar ekşisi, limon ve zeytinyağı
* Sarımsak (isteğe göre)
* Sumak (sevenler başka baharatlarda ekleyebilirler)
Buğdayların suyunu süzün, Malzemeleri ince ince doğrayın karıştırın. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve baharatları da servisten hemen önce ekleyin.
Not : Buğdayın hepsi çok gelebilir, hepsini malzemelerle karıştırmayın. Buğday fazla olursa poşetle buzluğa kaldırıp çorbalarda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder