10 Aralık 2012 Pazartesi

limon soslu cheesecake


Limon soslu cheesecake

Bu peynir kekini cuma sabahları buluştuğumuz burada bahsettiğim arkadaş grubum için yapmıştım. Her ne kadar hamur işi yasak olsada her zamankinden farklı olarak baya güzel dolu dolu sofra olmuştu oda grubumuzun Semra'sı Türkiye'de olduğu için yoksa yemini var tek bir hamur işi dahi olsa gruptan ayrılacak:) O korkudan kimse bir şey yapamıyor:) Kahveyle ikram etmek için yaptığım bu peynir kekini her zamankinden farklı olarak dikdörtgen pyrexde yaptım çok daha bereketli oldu..
Üzerindeki limon sosunu tüm pasta ve tatlılarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.. Sofranın resmini istememe rağmen çekemedim kalablıkda pek olmuyor maalesef..
 
Alt tabanı için
1,5 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
hepsini rondoya atıp un olana kadar çekin. Fırın kağıdı serili kaba döşeyin.
 
Keki için
3 kutu krem peynir (900gr)
250 gr mascarpone yada yağlı süzme yoğurt
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
1 tane limon kabuğunun rendesi ve suyu
1 paket vanilya
1 kutu krema (200ml)
1 su bardağı şeker
 
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema olana kadar çırpın.Peynir ve mascarpone hariç diğer malazemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Diğerlerini de ekleyip homojen kıvam alana kadar çırpın.
Bisküvilerin üzerine karışımı döküp düzeltin. 180C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kabı salladığınızda sertleşmemiş olacak. Soğuması için tezgaha çıkarın.
 
Limon sosu için
1,5 tane limonun suyu
2 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
1 tane yumurtanın sarısı
çay kaşığının ucu ile zerdeçal
Tüm malzemeyi karıştırın orta hararette karıştırarak pişirin. Ilındığı zaman cheesecaken üzerine dökün. Soğudu zaman buzdolabına kaldırarak 1 gece bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin yada o şekilde servis yapın.
limon soslu cheesecake




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder