Limon soslu cheesecake
Bu peynir kekini cuma sabahları buluştuğumuz burada bahsettiğim arkadaş grubum için yapmıştım. Her ne kadar hamur işi yasak olsada her zamankinden farklı olarak baya güzel dolu dolu sofra olmuştu oda grubumuzun Semra'sı Türkiye'de olduğu için yoksa yemini var tek bir hamur işi dahi olsa gruptan ayrılacak:) O korkudan kimse bir şey yapamıyor:) Kahveyle ikram etmek için yaptığım bu peynir kekini her zamankinden farklı olarak dikdörtgen pyrexde yaptım çok daha bereketli oldu..
Üzerindeki limon sosunu tüm pasta ve tatlılarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.. Sofranın resmini istememe rağmen çekemedim kalablıkda pek olmuyor maalesef..
Alt tabanı için1,5 paket yulaflı bisküvi1 yemek kaşığı tereyağhepsini rondoya atıp un olana kadar çekin. Fırın kağıdı serili kaba döşeyin.Keki için3 kutu krem peynir (900gr)250 gr mascarpone yada yağlı süzme yoğurt3 tane yumurta3 yemek kaşığı un1 tane limon kabuğunun rendesi ve suyu1 paket vanilya1 kutu krema (200ml)1 su bardağı şekerYumurta, şeker ve vanilyayı krema olana kadar çırpın.Peynir ve mascarpone hariç diğer malazemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Diğerlerini de ekleyip homojen kıvam alana kadar çırpın.Bisküvilerin üzerine karışımı döküp düzeltin. 180C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kabı salladığınızda sertleşmemiş olacak. Soğuması için tezgaha çıkarın.Limon sosu için1,5 tane limonun suyu2 çay bardağı su1 çay bardağı şeker2 tatlı kaşığı nişasta1 tane yumurtanın sarısıçay kaşığının ucu ile zerdeçalTüm malzemeyi karıştırın orta hararette karıştırarak pişirin. Ilındığı zaman cheesecaken üzerine dökün. Soğudu zaman buzdolabına kaldırarak 1 gece bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin yada o şekilde servis yapın.
limon soslu cheesecake
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder