Malzemeler :
©2,5 pkt petibör bisküvi
©1 çorba kaşığı tereyağ
©1 çorba kaşığı kakao
©1 çay bardağı pudra şekeri
©1/2 su bardağı süt
©1 su bardağı ceviz veya fındık
©3 muz
Üzeri için :
©1 pkt çikolatalı sos
©3,5 çay bardağı süt
Bisküviyi elimizle parçalayıp karıştırma kabımıza koyuyoruz. Muzları ince ince dilimliyoruz.
Kakao, pudra şekeri, erimiş tereyağı, iri kırılmış ceviz ve sütü ekleyip karıştırıyoruz.
Buzdolabı poşeti serdiğimiz kalıbımıza karışımı döküp, yayıyoruz. İyice bastırıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Çikolata sosunu hazırlıyoruz.
Pastamızı buzdolabından çıkartıp, tabağa ters çeviriyoruz, kalıbı çıkartıyoruz.
Üzerine çikolatalı sosu döküp. Üzerini süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder