16 Aralık 2012 Pazar

anti pasti / başlangıç yemekleri

ton balıklı kanepeler ve sumaklı siyah zeytin mezesi
 
Başlangıç yemeği olarak düşündüğüm bu küçük atıştırmalıkları, yeni yıl sofralarınız için gönül rahatlığıyla  deneyebilirsiniz.. Özellikle ton balığına kapari bence çok yakışıyor. Bizim buralarda sabah kahvaltısına bile arkadaşlarım yapar çok sevilir onlar içine taze soğan, maydanoz da ekleyip daha da zenginleştirirler tercih sizin. Ben bir de sunumunu bu ekmeklerin üzerinde değilde minik tartöletler yada minik milföylerin içinde servis yapmayı planladım markette şansıma ikisi de yoktu; evde yapmak için isteğimde yoktu:) bu şekilde servis yaptım o şekilde servis yaparsanız sofralarınızda daha şık duracağını düşünüyorum..
 
not: Benim kullandığım ton balık tuzlu su içinde satılanlardan tr.de de varsa bu şekilde tercih edin yağlı olanların bence kokusu ve tadı daha ağır oluyor.
 
1 kutu ton balığı
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı kapari
1 tatlı kaşığı limon suyu
karabiber
 
Ton balığının suyunu üzerindeki kapağını bastırarak suyunun çok iyi süzülmesini sağlayın. Karıştırma kabına alarak çatalla ezin diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın istediğiniz şekilde servis yapın.
 

 
siyah zeytin mezesi için
miktarlarla misafir sayınıza göre oynayabilirsiniz..
 
bir kase doğranmış siyah zeytin
bir tutam ince kıyılmış maydonoz
1/2 kırmızı dolmalık biber
sumak
kara biber
pul biber
1 tane taze soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
zeytinyağ
 
Kırmızı biberi minik doğrayın. Taze soğanı ve maydonozu ince kıyın diğer malzemeleri karıştırarak minik tabaklarda servis yapın.
 
not: Zeytinyağını bol kullanın, ekmek banmak çok lezzetli oluyor evde cevizim yoktu biraz cevizde çok yakışacaktır..
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder