TAVUKLU BULGURLU PİRİNÇ PİLAVI
Sevgili anneciğimin pilavıydı.Babam şeker hastası olduğu için pirinç pilavı pişmezdi pek bizim evde,illa ki pirinç gerekiyorsa annem bu şekilde bulgurla karıştırıp yapardı.O zamanki tavuklarda şimdikiler gibi ateşi görür görmez pişmez,düdüklü tencerede dakikalarca kaynatılarak pişirilirdi ve tadına doyum olmazdı.Sanırım bizler biraz da olsa doğal beslenme şansına sahip olabildik ama çocuklarımız için aynı şeyi söylemek mümkün olmayacak.Eskiden herşey doğalken şimdi ne kadar doğal olduğunu bilmediğimiz organik ürünlerle kendimizi avutuyoruz.Acaba bu yemek sitelerinde ki yemek tariflerimiz yakında,bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz gibi hapa dönüşürmü - tavuklu bulgurlu pirinç pilavı hapı - :) Şimdi komik geliyor değil mi ama şimdi olan bir çok şeyde dedelerimiz için hayal değil miydi.
Tarifimi canım arkadaşım mintininmutfağı 'nın ev sahipliğini yaptığı "Sahur Lezzetleri Etkinliğine" sevgilerimle birlikte bu tarifimi de gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler- 1 tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- tuz,karabiber.
- 5 bardak sıcak su yada tavuk suyu
Tavuk göğsünü 4-5 bardak suyla haşlayalım ve iri şeritler halinde didikleyelim.Pilav tenceresine yağlarımızı koyup ocağa alalım,eriyince didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip bir dakika kadar kavuralım,bir miktar tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alalım. Diğer tarafta iyice yıkadığımız pirinç ve bulguru tenceredeki tavuk etlerimizin üzerine düzgünce yayalım,5 bardak ( tavuk göğsünü haşladığımız suyuda kullanalım )
suyu yavaş yavaş tencerenin kenarından dökelim,yeteri kadar tuz ekleyip kapağını kapatalım ve ocağa alalım kaynayınca kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirelim.Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup en az 10 dakika dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder