ETİMEKLİ MUHALLEBİ
malzeme- 2 paket dr outker sakızlı muhallebi
- 2 paket etimek (tesinizin tabanina yetecek kadar )
- 2 litre süt
- 2 tane ciy kirema
- 2 yemek kasik nisasta
- 1 cay bardak börtlen.
serbeti icin- 2 su bardak su
- 1,5 su bardak toz seker
- 1 tane vanilya tozui
- hindistan cevizi üzerisi icin
hazirlanisi- Serbetini bir tasim kaynatin.
- Tepsinize ekmekleri siralayip üzerine kasikla serbeti gezdirin.
- Tencereye sütü ve kiremayi katin .
- 2 Paket sakizli muhallebiyi ve nisastayi cirpin.
- Orta ateste Kaynayip hafif koyu bir kivam olunca yarisini serbetli ekmeklerin üzerin dökü.
- Diyer yarisinin icersine börtleni katip stab mikserle cirpin .
- Beyaz muhallebinin üzerine börtlenle cirtptiginiz muhallebiyi gezdirin..
- Ben bu tatliyi bayramda hazirladim hem piratik hemde nefis hafif bir tatli .
- icersine muhallebinin hic seker katmadim kendi icindeki seker kivami gayet cok güzel.
- Ben üzerine hindistan cevizi gezdirdim cikolata, ceviz ,badem ve ya tarcinda cok güzel oluyor . ekmek tatlisi nefis cok hafif bir tatli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder