
Neler Lazım
300 gram kuşbaşı kuzu eti
bir soğan
iki domates
yarım kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir bardak taze iç bezelye
iki diş sarımsak
iki patates
iki havuç
karabiber, kimyon, kekik
tuz
Yapılması
domatesi soyun kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
patatesi küp, havuçu halka ya da küp, sarımsakları iri doğrayın
iç bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun,
haşlanmış bezelyeyi ve patatesi katın karıştırın
üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon, kekik ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder