8 Ekim 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU MUFFİN

Daha önce eşimin yurtdışından değişik bularak getirdiği topkeklerin içinde hindistan cevizi dolgusu vardı. Bu tarifi Kemalpaşatatlısı’nın sitesinde görünce en kısa sürede denemek için listeme ekledim. Cumartesi günü kızlarla aylık gün toplantımız vardı, Nurten’e giderken yaptım dolgulu muffinleri, Hindistan cevizi sevenler için mutlaka yapılması gereken bir tarif bence.






Malzemeler (20-24 adet için):
© 4 yumurta
© 1,5 su bardağı toz şeker
© ½ su bardağı sıvıyağ
© 1 şise maden suyu
© 3 su bardağı un (benim hamurun çok sıvı olduğu için 1 bardak fazla un koydum)
© 2 yemek kaşığı kakao
© 1pkt kabartma tozu

İç dolgu malzemeleri :
© 1 su bardağı Hindistan cevizi
© 1 çay bardağı toz şeker
© 1 paket (200gr) labne peyniri

Öncelikle iç dolgusunu hazırlayalım. Hindistan cevizi, labne ve toz şekeri karıştırın. Yuvarlak şekil verip, bir tabağa veya tepsiye dizip buzdolabına koyun. Çok yumuşak bir kıvamı oldu benim iç dolgumun, endişelenmeyin, dolaba girince toparlıyor.
Kek hamuru için yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ve sodayı ilave edin, çırmaya devam edin. Son olarak kuru malzemeleri un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Muffin kağıtlarının dibine 1 yemek kaşığı kek karışımı, ortasında Hindistan cevizli toplardan, üzerine tekrar 1 yemek kaşığı kek karışımı koyun.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder