Annemin Bandırmalı bir arkadaşı var Nihal Abla, zaten birkaç günlüğüne geliyor İstanbul'a ama çiğ börek yapmadan göndermiyoruz kendisini.
Hamuru için :
2,5 su bardağı un1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kadar su
Tuz
İç harcı için:
200 gram kıyma1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Ay çiçek yağıYoğurma kabının içine yumurta, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu koyun, karıştırın. Unu ve suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin.
Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca çok az su ekleyin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder