Çok severim kuru patlıcan dolmasını, ama bana bu dolmayı sevdiren teyzem, bol ekşili yapıyor kendisi, lezzeti anlatılmaz.
Patlıcanları da teyzem Antep'ten getirmişti ama aktarların çoğunda satılıyor artık. Patlıcanları bir güzel doldurdu kayınvaldem, afiyetle yedik.
Malzemeler :
*20 adet kuru patlıcanİç Malzemesi :
*2 büyük boy kuru soğan
* 1 diş sarımsak
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası (acı veya tatlı isteğinize kalmış)
*1,5 su bardağı pirinç
*1,5 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz, Karabiber, Pul biber, Kimyon
*3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
Patlıcanları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
Ben içini çiğden yaptım, siz isterseniz kavurarak yapabilirsiniz.Soğanları ve sarımsağı küp doğrayın, pirinci yıkayıp suyunu süzün.
İç malzemenin hepsini karıştırın. Patlıcanları doldurun, ağzına kadar doldurmayın, biraz boşluk bırakın. Tencereye dizin. Yarım su bardağı ile 3-4 yemek kaşığı yağ gezdirin üzerlerine, kısık ateşte pişirin. Pişerken suyunu kontrol edin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için çatalla iç harcından alın, pirinçleri kontrol edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder